Pages

Sunday, January 2, 2011

~dari UKM ke ULU YAM ke UKM semula~

cerita ini dimula kan dengan bismillah...pada asal nye kita orang memang asyik berdoa jew..konon nye kat ulU yam ni tempat nye keras...aku la org paling takot..sampai suka-suka je nak tukar lokasi picnic kami ke ulu bendul (betul kew nama tempat ni??)..okeyy..mereka yang terlibat ialah crew-crew dari perkampungan kapreza'11..termasuk pemantau sekali beserta pakcik bas sekeluarga..(buleh lak kan...)..okey..smua da ready..hanya sorang jew belum ready lagi..budak sorang ni memang jenis bangun awal (tangan di bahu mata pandang atas)...so..kami-kami yang terlalu prihatin dengan kelewatan beliau terus menerus kol tanpa henti..(tu pon sbb terhutang budi kerana dia yang mendapatkan bas tu)..*jujur itu penting jew kawan-kawan..ok..dalam 10-15 minit cam tu mamat ni pon tiba..dengan muka tak bersalah..secara tak sengaja kami merancang sesuatu untuk beliau..nampak je kelibat dia, ktowg cepat-cepat naik bas..dia naik je bas tiba-tiba ada MC xrasmi mengumumkan ketibaan beliau (suara stail MC hokeyy)..crew-crew lain telah diberi arahan untuk menepuk tangan sebaik beliau naik bas..ala-ala VVIP tiba di majlis lak..

dalam bas masa nak g..;)

cam biase..beliau suka tak jadi kan planning ktowg tu dengan buat muka seyes..tp tak menjadi pon...hokeyyy..dok dalam perjalanan..DSLR pon aktif..tengah makan pon kene snap..sampai la satu masa ni, jejunior (crew) ajak kami-kami pemantau main teka-teki..*ni first time dengar teka-teki tu..yang first tak ingat pe nama nya..yang kedua main tepuk-tepuk tangan...teka-teki yang first tu aku memang cepat gak la pick up...tp..sampai yang kedua..seyes lampi tahap ape tah..semua dok gelak-gelakkan ke-blur-an aku..*tu la..otak terlalu pkr perkara yang complicated sgt sbb tu benda yang senang jew cam tu tak dapat nak pick up..=_='

barisan terkehadapan..aku kat situ..haha
setiba nya kat ulu yam ktowg cepat-cepat turun n usha harga tiket masuk..nasib baik murah..RM1.00 jahhh..kutip duit smua pas tu serbu masok..aku n kak dja di antara barisan 'terkehadapan' lah jugak..excited kot lebih..hokey..setting tikar, BBQ nye tempat, kami terus masuk toilet tukar baju..yang tak leh nak lupa tu sebab ada beberapa makhluk ni (dalam kalangan crew jugak) yang masok toilet lelaki...bukan ape..toilet perempuan dah penuh..so sebab nak cepat kak dja g usha toilet lelaki..nasib baik kosong..so orang first yang masok kak dja n aku..(nak malu buat pe..bukan ade lelaki pon)..tukar baju kejap jew..last-last berduyun-duyun join..tak pew..janji dapat tukar baju..(seyes busuk toilet lelaki..+_+)..

'penerjun pertama'...lol
hokeyyy lagi sekali..da siap tukar baju terus usha tempat..cari port yang best...last-last amik gak port yang paling dekat je dengan tempat BBQ..(sbb nak amik ayam senyap-senyap senang..=P)...seyes kalau ikot kan aku memang tak nak mandi sangat-sangat..just masok kan kaki je..paling teruk pon paras pinggang..tp..sekali da masok memang sangat-sangat lah sejuk..kepala ni crew-crew yang rasmi kan dengan 'adegan bersiram'..tak memasal sejuk satu badan..macam biasa..setiap tempat kami ada misi-misi..kalau masa nak bertolak misi nya ialah tepukan untuk 'beliau yang datang AWAL..so, untuk misi di dalam air pula, aku and kak dja telah merancang untuk siram air kat budak-budak junior ini yang konon nya takot air lah, tanak basah kan tudung lah, takot sejuk lah..seyes..misi berjaya...*maaf adek-adek semua..tp seronok kan..seterusnya sebab tempat ktowg yang first tu kurang deras air nya, kak dja ajak aku ke tempat yang lebih tinggi sikit..gigih main pijak-pijak batu..saket kaki ni..dah setle merentas halangan je pew lagi..kak dja swim mcm tempat kat swimming pool je..tak sedar tu yang banyak batu besor-besor..haha..hokey..kali ini ada lagi teka-teki..nama nya "AROUND THE WORLD"...cam biase..orang yang lambat gak pick up ialah aku..=_='...orang lain dah bagi hint pon still tak paham (*alasan still same macam atas..lol)..

ni naik bila dah lapar...ngah meeting dengan crew..haha

dah penat main air, ktowg pon naik atas cari ayam..haha..tengok-tengok baru nak bara kan arang..*kecewa..
sebab kecewa..ktowg pon terus sambung mandi...tup tap tup tap dah lapa baru naik lagi..okey..time ni banyak hayam dah masak.(aisshhh..pengaruh mak hanyam la ni..) correction : ayam..*jangan sentap-sentap k..lol..mula-mula habis kan sosej..pas tu 'curi' ayam dengan kak dja..(sebab tu ade sesi suap menyuap ayam kat pondok)..dah kenyang..next tibai nasi lak..dah cedok-cedok nasi skali ready kat tikar..nak makan ramai-ramai..ok..semua dah lapar ni..aku pon guna sudu angkat je nasi sekali ade lendir-lendir...eyuukkkkssss...basi dahhhh!!!!..patot pon ase pelik jew mase amik nasi..nasib baik tak masok mulut lagi..kecewa nya..T_T..satu tray nasi di buang 'begitu saja'..tak pew la..ape2 pon bukan rezeki..sOb..sOb..

bbq time...rajen adek2 ni..


saya 'terposing'...xD

mesej penting yang nak disampai kan...1 MALAYSIA


kejadian bau nasi basi..hahaha..


kenduri kendara..lalalala~

da siap makan sekali lagi kami buat misi (aku n kak dja) nak serbu toilet tukar baju time diowg smua ngah mandi lagi..hahaha..ktowg cari toilet yang paling jauh..seyes..penat berjalan..adeiii..pnjng lak cter nyer..k nk pndek kn sbb da penat menaip...setle kemas ktowg pon balik..pas tu naik bas pas tu smpai lah ukm..lol..tammat..

4 comments:

Ibnu Gafar said...

from dak yg bgn awal - haha terbaeknye citer..awal2 aq dh kne..tp xpe..bile teringt balek byk kenangan beb..hahaha

Ct DJa said...

hahaha. eh eh, xpe budak bgun awal. kitorang mmg bangun awal utk tunggu kedatangan VIP je. *tgn di dada.
HAHAHA~

ain, sgt seronok aritu! seriously, jadik je satu kpale ngn ain. heee :D
curik ayam bawak lari tp nampak aje budak sal tu dgn ayam kite kan?? hahaha. best3!!! da nak abes da kat ukm T__T gud luck kapreza!! yoshhh!!~

nurul ain a.k.a aeen amOy said...

ari : hahaha~kan..kan..mmg bnyak kenangan..start dari perkampungan lagi da jadi gile2 smua..

kak dja : aha..ktowg keje nye mmg tgu ari..haha..tu ar sal..nmpak jew ape kite buat..haha..yeahhh..hidup kapreza lak..smgt!!!..;)

ika said...

WAA...beshh nye pi picnic

: : cOuntdOwn : :

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers