Pages

Tuesday, July 19, 2011

3 days 2 night at Tioman Island

bercerita menggunakan gambar sahaja..(^__^)

muka-muka ready nak ber'cheers..*b4 ke tioman

main game ramai-ramai *excited gila!

'kapten kata....'~gosh!!kami kalah..

hokey..ni bila tiba di jeti tanjung gemuk!ready untuk ke Tioman

wirawati!!woahhhhhhh!!!

gila posing!! *kaki tu tak buleh cover..-_-"

hero-hero malaya!!

dalam feri otw ke Tioman!!muka-muka sebelum pengsan..haha! perjalanan selama 1 jam 30 minit..sebab aku tidur so tak rasa mabuk laut..

time ni baru je sampai TIoman..kat Damai Tioman resort..fuhhh!!letih..

aktiviti seterusnya hang out sambil berkarok!!!!ni geng gosip-gosip..

Burn salah tempat..ni tempat karOk bukan tempat berkompang hokey!! haha

hari kedua iaitu aktiviti snorkeling bermula jam 9 pagi sehingga 1 tengahari..*muka-muka semangat nak  tengok ikan & coral..safety jacket tu penting bagi yang tak reti swimming-->macam aku..-_-"

yeayyyy!!!boat da sampai..ni boat aku n da geng!!!sit kasi depan punya..memang laju gile..sakit pinggang..bagaikan naik basikal lalu atas batu-bata..pehhh!!!

before sampai kat jeti untuk snorkeling kami stop dulu kat zon bebas cukai..seyes memang langsung tak bawak duit time ni..nasib baik en Nizam ada..dia support kami coklat dengan sangat la banyak..thankz en nizam..(^__^)

mak cik ni joyah...dia tengah membebel..ahakzz..*habis la kalau dia bace..

haaa!!ni selepas penat bersnorkeling..muka ikan kaloi??haha..*maaf burn..

selepas bersnorkeling, malam nya kami dinner sama-sama.BBQ..btw aku terlepas aktiviti petang  iaitu sand creative..mana tak nya..after tempat pertama snorkeling tu aku da mabuk laut..so tempat kedua aku tak main air pon..balik bilik terus pengsan sampai maghrib..pastu baru kembali sembuh..waaa..rugi..

after dinner kami berjalan-jalan cari ole-ole untuk family n kawan-kawan..*opss..aku beli tak banyak..so kawan-kawan di JB  next time k aku beli kan..dekat RM100 gak habis beli baju untuk family..yang penting baju sushi tu..xD

sayang korang sampai bila-bila ok..ni geng gila gambar..

ni malam terakhir kat Tioman..so kami decide lepak tepi pantai atas batu ni..bayu laut kasi aku feeling habis..kita orang berbual sampai pukul 1 lebih pagi..

ready nak balik UKM..so snap-snap pic dulu..

n ini gambar terakhir before kami naik feri untuk ke jeti tanjung gemuk semula..done!!!
haaa!!cepat sikit kalau cerita guna gambar..aku ni malas nak ngomel hari ini..cukup la dengan semua memori yang aku dapat dalam sebulan ni..n next..akan bercuti di PD pula..bulan ni da ke 4 tempat..terengganu, kelantan, tioman n ke PD pula..yoshhh!!

4 comments:

ziema cindalena said...

ain, nape 1 malam? hehe

nurul ain ismail lee said...

hhahahha...adeii..salah..ok..da betol kan..haha

Clandestine said...

http://cikepal06.blogspot.com/2011/04/day-9-your-current-relationship-if.html
Cube bace ni (kalo ko xpena baca la)
aku peminat cik epal hehehe. sbb aku suke pendapat die pasal laki!! hebat!!

nurul ain ismail lee said...

hahaha..nice la beb..

: : cOuntdOwn : :

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers